Ons team

Maria Melaan
 
 
Teamleidster
 
Na het behalen van haar VWO diploma studeerde Maria aan het Moller Instituut te Tilburg. Zij rondde haar studie af met een onderwijsbevoegdheid voor de vakken Biologie en Huishoudkunde. Na haar afstuderen werkte ze als onderzoeksassistent aan de Medische Faculteit van de Universiteit van Maastricht. In die tijd maakte ze kennis met de antroposofie.
 
In 1989 besloot ze de onderzoekswereld vaarwel te zeggen en op zoek te gaan naar een werkplek waarin zij haar pedagogische interesse en haar gewekte belangstelling voor de antroposofie kon combineren. Ze vond een baan als groepsleidster aan het Zonnehuis in Zeist, een antroposofische instelling voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Ze deed daar ervaring op met zowel jonge kinderen als met adolescenten en in 1993 behaalde ze er haar bevoegdheid tot Heilpedagogisch Groepsleidster.
  
In juli 1994 verhuisde ze met haar man en hun oudste dochter naar Curacao. Anderhalf jaar later werd hun tweede dochter geboren. In augustus 1999 richtte Maria peuterspeelgroep De Sterrekinderen op. In 2006 nam zij deel aan de cursus Management ten Behoeve van Directieleden Kinderdagverblijven en doorliep ze met succes de module Opstellen van een Pedagogisch Beleidsplan.
 
Ze volgde in Nederland de training Liefdevol begrenzen bij Hanne Looy, auteur van Caleidoscoop van een levende pedagogie en nam deel aan
 

 

 
 
het Internationaal Congres voor Het Kleine Kind in Dornach (Zwitserland), juni 2010. Daar volgde ze onder andere de workshop Inbakeren bij Ria Blom, auteur van Regelmaat en inbakeren. Voorkomen en verhelpen van huilen en onrust. In die tijd startte ze met het organiseren van thema-avonden en ontwikkelde ze de oudercursus Gewoon kind zijn waarin de ontwikkelingsfase van het kind van 0-7 jaar werd belicht. 
 
De laatste jaren laat Maria zich inspireren door de Simplicity Parenting Movement van Kim John Payne en het werk van Dr. Gordon Neufeld. In november 2015 heeft zij de opleiding tot Simplicity Parenting Family Life Coach afgerond en in maart 2018 behaalde ze haar bevoegdheid van Simplicity Parenting Discipline & Guidance Coach.  Ze hoopt in die hoedanigheid bij te kunnen dragen aan het terugbrengen van een rustige kindertijd in een wereld van te veel, te vroeg en te snel én ouders te helpen hun kinderen te (bege)leiden vanuit hun liefdevolle autoriteit: warm, vastbesloten en kalm; van peuter tot puber! Meer over haar werk als Simplicity Parenting Coach vind je op www.deopvoedster.com
 
 
Maria staat met nog evenveel overgave in het werk als toen ze in 1999 de deuren van De Sterrekinderen opende. Met haar rust en aandacht weet ze een sfeer te scheppen waarin ieder kind zich onvoorwaardelijk welkom weet.

 

Shelley Schenk

 
Leidster
 
In augustus 2010 kwam Shelley in de dienst van de Sterrekinderen. Op zoek naar een nieuwe leidster gaf een moeder van drie sterrekindjes het advies om haar te vragen. Shelley had toendertijd al jarenlange ervaring in het werken met kinderen en werkte als vaste oppas in het gezin. Het bleek
 
 
 

 

 


              
  

een gouden tip. Shelley is een natuurtalent met kinderen. Met haar aandacht, geduld en humor brengt deze lieve, warme leidster en collega veel gezelligheid naar de groep. Shelley is zelf  moeder van twee kindjes: Zenzi (4 jaar) en Jaydi (3 jaar). Naast haar werk bij De Sterrekinderen runt zij haar eigen schoonheidssalon.