Home 

DE STERREKINDEREN IS PER 1 JULI 2021 GESLOTEN!!!                                  

De website zal tzt offline gaan. De website is een kado geweest van Matijs en Claudia van Ommeren van Novosite. Hun zoon Kiro maakte in Schooljaar 2005-2006 deel uit van De Sterrekinderen. Zij hebben al die jaren de hosting kosteloos verzorgd.                                                                        Heel veel dank!

Maria Melaan is bereikbaar via mariamelaan@hotmail.com

Welkom bij Peuterspeelgroep De Sterrekinderen!


De Sterrekinderen neemt een bijzondere plaats in binnen het aanbod van kinderopvang op Curacao. Wij zijn kleinschalig. Onze opzet is huiselijk. De voertaal is Nederlands en we werken op antroposofische grondslag. Onze leidsters werken met aandacht, visie en overgave.

 

Als u op zoek bent naar een veilige peuterspeelschool, waar uw kindje zich onvoorwaardelijk welkom en thuis kan voelen, dan kunt u zich geen betere plek wensen dan De Sterrekinderen.

 
 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  • Kleinschalig, Nederlandstalig, particulier
  • Rustig en huiselijk
  • Eén groep
  • Maximaal 12 kinderen
  • Twee vaste leidsters
  • Leeftijd 1,5 tot 4 jaar
  • Geinspireerd door de antroposofie
  • Open maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 7.30-12.00 uur
 

      De Sterrekinderen waar uw kind nog gewoon kind kan zijn. 

 
 
  

Onze filosofie

Gewoon kind zijn

Bij De Sterrekinderen kun je nog gewoon kind zijn. We hebben een rustig ochtendprogramma met weinig geleide activiteiten. De ochtend heeft wel een duidelijke structuur met vaste rituelen. De kinderen genieten met de leidsters van het samenzijn in de groep, maar ook ieder kind afzonderlijk wordt gezien en krijgt wat het nodig heeft.

  

Afbeelding invoegen

 


 
Rust en regelmaat

De ochtend kent regelmaat en is voorspelbaar. We beginnen gezamenlijk in de kring, daarna volgt het vrije spel. Om half 11 eten we samen een boterhammetje, daarna spelen we buiten. Het ritmisch afwisselen van activiteiten, samen en alleen, binnen en buiten, rustig en actief, zorgt ervoor dat de ochtend ademt. Dat geeft rust.

 


Spelen en creativiteit
We hechten veel waarde aan ongestructureerd vrij spel. Het speelgoed in de groep nodigt uit tot nabootsing en is "onaf". Dat haalt de eigen creativiteit in het kind naar boven. Op vaste dagen wordt er brood en koekjes gebakken en appelmoes gemaakt. De kinderen helpen mee. Naast vrij spelen wordt er geboetseerd, getekend en geschilderd. Voor alle jaarfeesten maakt ieder kind een knutselwerkje in de sfeer van het feest. Een boekje lezen op de bank? Dat kan altijd. Alleen of lekker samen met juffie!
 
Jaarfeesten en verjaardagen
De jaarfeesten vormen de rode draad door het jaar. Daar worden de verhalen, liedjes, knutselwerkjes en baksels op afgestemd. We vieren St. Maarten, Sinterklaas, Kerst en Advent, Karnaval, Palmpasen, Pasen en St. Jan.  De verjaardagen van de kinderen worden eenvoudig, maar met aandacht gevierd. 
 

Afbeelding invoegen

 
Natuurlijke voeding en verzorging
We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke voeding en verzorgingsprodukten in de groep. Iedere maandag bakken we voor de hele week volkorenbrood.

 

 
Bezoek ons ook op onze Facebookpagina en www.deopvoedster.com voor oudercursussen, workshops en persoonlijke begeleiding.